Natten!

Natten gik som forventet og som frygtet. Og så alligevel ikke…

Alfred hostede og omkring kl. 23.00 forsøgte faderen med noget flydende panodil til ham. Det blev dog afvist med store armbevægelser og skrål, hvilket resulterede i fedtet sengetøj og fedtet barn. Junior Panodil er vist lavet af tapetklister blandet med sukker.

Efter det sov han dog alligevel nogenlunde.

Det gjorde moderen bare ikke. Hosten havde sagome’me flyttet sig over i min hals.

 

Og sådan noget hoste er jo et nervepirrende psykisk spil mellem hals og hoved. Halsen kilder lige så stille med små fine knive og sabler, og hovedet tænker “lad være at hoste….lad være..!” HOST! Hosten skærer gennem halsen med de skarpe sabler og efterlader halsen i endnu værre tilstand end før. 1-0 til halsen.

En gang til: “lad være at hoste…tænk på noget andet…abstrahér…abstrahér..” HOST! 2-0 til halsen.

Og sådan sneglede natten sig helt utroligt langsomt frem. Der blev forsøgt med vand, kamillete, 3-4 toiletbesøg, hævet sengegærde og distraherende tanker, hvilket da også virkede i kortere perioder. Men det blev en lang nat med øm hals.

Dog var det ikke lige så slemt som dengang jeg lå i gymnastiksalen på højskolen til en træning med præcist det samme psykiske spil mellem hals og hoved, og så lige med 30 mennesker rundt omkring mig, som man helst ikke vil forstyrre. Desperat som jeg var, måtte jeg ud og fylde min vanddunk med skoldhed vand fra hanen for at få et eller andet lindrende ned i halsen.

Nå, men lille Alfred har det bedre i dag, og det er jo dejligt. Nu har faderen og jeg lige delt en omgang hyldebærsuppe. Han har en barnlig overtro på, at det hjælper og kurerer hver gang, man har ondt i halsen. Og det er da bedre end varmt vand fra hanen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s