Søvnunderskud ding ding ding

Jeg gjorde noget rigtig klogt i dag. Noget som alle mødre burde gøre. Vi får det at vide gang på gang, men det er af en eller anden grund meget svært: Sov! Træk stikket og sov! Og det gjorde jeg i dag. Aflyste mødregruppe, overlod ham den lille til ham den store, trak gardinerne for og sov.

Jeg hørte forleden, at småbørnsmødre i gennemsnit har 400-500 timers søvnunderskud om året, hvilket svarer til ca. 2 timer pr. nat. Det er jo vildt, at vi overlever egentlig.

De sidste par nætter her på adressen har været ualmindeligt urolige. Sådan op-hver-time-agtige. Sådan vågne-virkelig-tidligt-agtige. Sådan-rynke-og-forkølelsessårs-fremkaldende-agtige. Shit jeg er glad for at jeg har lært at drikke kaffe!

Så jeg var ikke på toppen, da jeg stod op i morges. På dagens program stod 5-måneders vaccination til Alfred om formiddagen og mødregruppe om eftermiddagen.

Da jeg vendte hjem efter besøg ved lægen (i regnvejr – meget symbolsk), gik al luften af ballonen. Jeg ville egentlig gerne have besøg af mødregruppen, men kunne bare mærke at hvis jeg ikke fik sovet, ville mit søvnregnskab og humør komme i meget alvorlig ubalance.

Og så gjorde jeg dét, som jeg tror er rigtigt svært for rigtig mange: Jeg sagde fra – jeg aflyste – jeg trak stikket og lagde mig til at sove. Sendte sms’er til mødregruppen, som endda var så søde at rose mig for at sige fra. Da Alfred blev sulten, fik han flaske, så jeg  bare kunne få lov at sove. Det var SÅ dejligt og meget tiltrængt. Efter tre timers (sammenhængende) søvn og et bad, er man et HELT nyt menneske.

Det viste sig at være en helt perfekt investering, da lillemanden reagerede på vaccinationen med en skrigetur her til aften. Det klarede den tålmodige og udhvilede mor uden problemer. Også tak til faderen for pasning, aftensmad og oprydning 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s